Pittige quinoa met scampi’s

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties8 personen
Calorieën98,90 kcalVetten4,02 gram
Koolhydraten10,20 gramEiwitten5,40 gram

Ingredienten

  • – 16 kleine scampi’s
  • – 150 gram quinoa
  • – 100 gram bladspinazie
  • – 4 lente-ui
  • – 1 groene chilipeper
  • – 1 bosje verse koriander
  • – 1 bosje verse munt
  • – 1 groene paprika
  • – limoensap van 2 limoenen
  • – cayennepeper
  • – kerriepoeder
  • – 3 eetlepels olijfolie

Werkwijze

  1. Kook de quinoa afgedekt gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Giet de quinoa af en spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij hem grof.
  4. Maak de lente-ui schoon en snij deze ook grof.
  5. Spoel en droog de spinazie. Hou enkele blaadjes achter voor de afwerking.
  6. Pluk de blaadjes van de koriander en van de munt.
  7. Hak de spinazie, lente-ui, chilipeper, munt en koriander fijn in de keukenmachine.
  8. Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en rijg ze per 2 aan spiesjes.
  9. Kruid royaal met kerriepoeder, cayennepeper, peper en zout.
  10. Bak de scampispiesjes licht krokant en gaar in 1 eetlepel olijfolie.
  11. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de groene paprika en snij in mini-blokjes.
  12. Meng het spinaziemengsel door de quinoa samen met het limoensap en de olijfolie.
  13. Schep de quinoa in glaasjes, leg er wat paprikablokjes en werk af met een scampispiesje en een blaadje spinazie.

 

Opendeurdagen – Recept van Pieter Lampaert – Traiteur Pure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *