Pizzabodem van spinazie

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties1 persoon
CalorieënVetten
KoolhydratenEiwitten

Ingredienten

  • – 50 gram spinazie
  • – 50 gram gemalen mozzarella
  • – 50 gram havermout of havermeel
  • – 1 ei
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Snij de spinazie in kleine stukjes. U kunt deze ook pureren.
  2. Maal de havermout tot havermeel indien u geen havermeel hebt.
  3. Meng de mozzarella samen met de spinazie, havermeel en het ei.
  4. Meng dit goed.
  5. Doe er een snuifje zout bij en de olijfolie.
  6. Neem een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit, eventueel met een deegrol en anders met de handen tot een bodem van 0,5 tot 0,8 cm dik.
  7. Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  8. Haal daarna de pizzabodem uit de oven en beleg naar keuze.

=> U kunt dit als basis nemen van heel veel pizza’s. Varieer met het beleg en u krijgt telkens een andere pizza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *