Prei-kaas quiche

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën553,7 kcalVetten33,70 gram
Koolhydraten32,89 gramEiwitten28,56 gram

Ingredienten

Voor het deeg:

  • – 250 gram bloem voor wit brood te bakken (type 550)
  • – 100 gram koude boter
  • – 1 ei
  • – 1 theelepel zout
  • – 60 ml water

 

Voor de quiche:

  • – 4 eieren
  • – 20 gram vetstof
  • – 300 gram prei
  • – 50 gram pecorino
  • – 150 gram bergkaas
  • – 150 gram light room
  • – 100 ml melk
  • – 4 schelletjes natuurham

Werkwijze

Voor het deeg:

  1. Meng het meel samen met de boter die in stukjes gesneden is, het ei, het water en het zout tot een glad mengsel.
  2. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten op een koele plaats

 

Voor de qiuche:

  1. Maak de prei schoon en snij in fijne ringen.
  2. Verwarm de vetstof en bak hierin de prei gedurende 5 minuten.
  3. Laat de prei daarna afkoelen.
  4. Rasp de pecorino en bergkaas.
  5. Roer door de gemalen kaas, 4 eieren, de room, melk en de prei.
  6. Snij de natuurham in blokjes en voeg ook deze erbij.
  7. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Vet en bebloem de bakvorm (één grote of enkele kleine)
  9. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bakvormen.
  10. Bak ze gedurende 15 minuten blind in een voorverwarmde oven van 200°C.
  11. Haal ze daarna uit en stort het preikaasmengsel in de vorm en plaats ze terug in de oven gedurende 20 minuten (kleine bakvorm) of 45 minuten (grote bakvorm).

 

=> Gebruik eventueel een bloemkoolbodem als basis van deze quiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *