Quiche Lorraine

Recept details

Bereidingstijd75 minuten Porties6 personen
Calorieën486,1 kcalVetten34,65 gram
Koolhydraten18,58 gramEiwitten22,42 gram

Ingredienten

  • – 1 zandtaartdeeg
  • – 200 gram natuurham
  • – 200 gram magere spekblokjes
  • – 1 ui
  • – 50 gram gemalen light kaas
  • – 3 eetlepels provence kruiden
  • – 200 gram light room
  • – 100 ml magere melk
  • – 3 eieren
  • – muskaatnoot

Werkwijze

  1. Snij de ham in kleine blokjes en de ui in snippers.
  2. Verwarm een pan en bak hierin het spek krokant. Voeg daarna de ui toe en fruit die. Daarna alles in een zeef doen en goed laten uitlekken.
  3. Meng het spek en ui samen met de ham, de kruiden en de helft van de gemalen kaas.
  4. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork aan de onderkant wat gaatjes.
  5. Roer de room, melk, eieren en de rest van de gemalen kaas door elkaar. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot.
  6. Leg het mengsel van ui, spek en ham op de bodem van de taart en overgiet dit alles met het mengsel van ei en room.
  7. De quiche 15 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 225°C.
  8. Daarna de temperatuur naar 175°C plaatsen en dan nog 25 minuten laten gaar worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *