Quiche met rode uien en geitenkaas

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën611,7 kcalVetten39,15 gram
Koolhydraten33,99 gramEiwitten24,20 gram

Ingredienten

  • – 4 stuks bladerdeeg van 15 cm
  • – 1 kleine rode ui
  • – 4 stelen lente-uitjes
  • – 160 gram geitenkaas vers
  • – 250 ml light room
  • – 4 eieren
  • – 100 gram gemalen kaas
  • – 4 koffielepels honing
  • – tijm
  • – 5 gram boter
  • – 20 gram bloem

Werkwijze

  1. Snij de rode uien in ringen.
  2. Maak de lente-uitjes schoon maar laat wat groen eraan. Snij over de lengte het uitje door.
  3. Roer de room met de eieren goed door elkaar en roer daarna de gemalen kaas toe.
  4. Kruid eventueel met peper en zout.
  5. Boter de schoteltjes in en bestrooi ze met bloem.
  6. Leg de bladerdeeg in de schoteltjes en verdeel de geitenkaas over de schoteltjes op het bladerdeeg.
  7. Leg in ieder schoteltje een steel lente-ui en wat ui ringen.
  8. Giet het eimengsel over de kaas en groenten en verdeel daar dan op de honing.
  9. Bestrooi met wat tijm en plaats in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 10 à 15 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *