Quiche van bloemkool en garnalen

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën472,3 kcalVetten26,61 gram
Koolhydraten33,66 gramEiwitten23,35 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg (ongeveer 32 cm)
  • – 1 kleine bloemkool
  • – 500 ml magere melk
  • – 35 gram vloeiende bloem
  • – 50 gram boter
  • – 40 gram parmezaanse kaas
  • – 200 gram gepelde grijze garnalen
  • – 1 eetlepel peterselie

Werkwijze

  1. Snij de bloemkool in roosjes en stoom ze beetgaar. Laat ze afkoelen.
  2. Boter de bakvorm in en bebloem die.
  3. Leg het bladerdeeg in de vorm en schik hierop de bloemkoolroosjes.
  4. Leg 150 gram garnalen over de bloemkool. Laat wat garnalen over voor garnituur.
  5. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
  6. Leng dit aan met de melk tot een gladde saus.
  7. Kruid de saus af met peper en zout.
  8. Roer de helft van de gemalen kaas door de saus en giet dit dan over de bloemkool en garnalen.
  9. Bestrooi de quiche met de rest van de parmezaanse kaas.
  10. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.
  11. Werk af met garnalen en de peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *