Quiche van broccoli en ricotta

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën643,9 kcalVetten46,22 gram
Koolhydraten29,96 gramEiwitten25,84 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg
  • – 4 eieren
  • – 125 gram magere spekblokjes
  • – 250 gram ricotta
  • – 250 ml light room
  • – 4 eieren
  • – 2 broccoli’s

Werkwijze

  1. Maak de broccoli schoon, snij in roosjes en kook hem beetgaar. Giet af en laat hem goed uitlekken.
  2. Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  3. Vet een bakvorm in en bekleed die met 1 bladerdeeg. Even doorprikken met een vork.
  4. Verdeel hierin de broccoli en de spekblokjes.
  5. Klop de eieren los samen met de room en de ricotta.
  6. Giet dit mengsel in de quiche.
  7. Zet de quiche voor ongeveer 30 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *