Quiche van broccoli met witlof

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties4 personen
Calorieën582,7 kcalVetten39,49 gram
Koolhydraten29,55 gramEiwitten26,16 gram

Ingredienten

  • - 1 broccoli
  • - 4 stronken witlof
  • - 1 eetlepel magere vetstof
  • - 4 eieren
  • - 250 ml light room
  • - 250 ml magere melk
  • - 1 bladerdeeg
  • - 2 plakken natuurham

Werkwijze

  1. Snij de broccoli in roosjes en kook ze bijna beetgaar in water. Giet af en laat even uitlekken.
  2. Maak het witlof schoon, snij in vieren en bak ze aan in de vetstof. Laat ze daarna uitlekken.
  3. Meng de eieren samen met de room en melk en kruid af met peper en zout.
  4. Beboter een taartvorm en leg daarin de bladerdeeg. Prik met het vork wat gaatjes aan de onderkant van de bladerdeeg.
  5. Snij de natuurham in kleine stukjes.
  6. Verdeel de broccoli en witlof over de bodem en leg daarop de ham.
  7. Overgiet met eieren, melk en room.
  8. Zet de quiche in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *