Quinoa met gerookte forel

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties16 personen
Calorieën64,6 kcalVetten1,41 gram
Koolhydraten9,34 gramEiwitten3,57 gram

Ingredienten

  • – 200 gram quinoa
  • – ¾ van een groentebouillonblokje
  • – 1 gerookte forel
  • – 2 sjalotjes
  • – 1 teentje knoflook
  • – ½ komkommer
  • – 1 eetlepel citroensap
  • – 1 koffielepel boter

Werkwijze

  1. Snij één sjalotje in snippers en alsook de look.
  2. Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui en de look.
  3. Voeg daarna de quinoa toe samen met 700 ml water en het bouillonblokje.
  4. Laat opwarmen zonder deksel maar roer regelmatig zodat alle vocht verdwijnt en de quinoa gaar is. Laat afkoelen.
  5. Snij het andere sjalotje ook in snippers.
  6. Maak de komkommer schoon en snij in kleine stukjes.
  7. Meng de quinoa met de komkommer, het sjalotje en het citroensap en kruid af met peper en zout.
  8. Vul de glaasjes met quinoa en werk af met een stukje gerookte forel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *