Rabarberbavarois

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties10 personen
Calorieën305,4 kcalVetten13,19 gram
Koolhydraten31,86 gramEiwitten12,35 gram

Ingredienten

  • – 100 gram boter
  • – 175 gram suiker + wat extra
  • – 2 eieren
  • – 100 gram bloem
  • – 1 theelepel bakpoeder
  • – 30 gram amandelschaafsel
  • – 700 gram rabarber
  • – 50 ml witte wijn
  • – 1 theelepel citroenschil
  • – 9 blaadjes gelatine
  • – 1 vanillestokje
  • – 400 ml light kookroom
  • – Rode voedingskleurstof

Werkwijze

  1. Klop voor het deeg de boter en 75 gram suiker schuimig.
  2. Klop er één voor één de eieren erdoor.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder erbij en het amandelschaafsel.
  4. Meng alles heel goed en schep het deeg in een ingevette en bebloemde springvorm.
  5. Plaats deze gedurende 15 minuten in een oven. Laat nadien afkoelen.
  6. Maak de rabarber schoon en snij in blokjes. Breng hem met de witte wijn en 60 gram suiker aan de kook en laat pruttelen tot de rabarber gaar is.
  7. Mix alles fijn en voeg dan de geraspte citroenschil en voeg naar smaak wat suiker toe.
  8. Week de gelatine in koud water. Voeg bij de warme rabarberpuree en los op.
  9. Zet even in de koelkast.
  10. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  11. Klop de room stijf met de rest van de suiker.
  12. Roer het vanillemerg toe.
  13. Doe enkele druppels rode voedingskleurstof erbij tot je een mooie roze kleur bekomt.
  14. Meng de opgeklopte room met de rabarberpuree en stort alles op het gebakken deeg.
  15. Strijk glad en zet de taart minstens 3 uur in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *