Ratatouille

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën272,6 kcalVetten3,64 gram
Koolhydraten33,00 gramEiwitten27,36 gram

Ingredienten

  • – 300 gram uien
  • – 250 gram courgette, niet geschild
  • – 250 gram aubergine, niet geschild
  • – 250 gram tomaten, zonder pitjes
  • – 150 gram rode paprika
  • – 150 gram groene paprika
  • – 500 gram aardappelen
  • – 350 gram kipfilet
  • – 3 teentjes knoflook
  • – aardappelkruiden of kipkruiden
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Snij de uien en blokjes en fruit die in de olijfolie. Pers de knoflook uit en laat deze even meebakken.
  2. Snij de kipfilet in blokjes en kruid ze eventueel met kipkruiden. Voeg ze bij de ui en laat ze even meebakken. Voeg 2 koppen water toe.
  3. Snij de rest van de groenten in blokjes van 1 op 1 cm.
  4. Schil de aardappelen en snij ze ook in kleine blokjes. Als je de kip niet hebt gekruid, kruid dan de aardappelen met aardappelkruiden.
  5. Voeg alle groenten en aardappelen bij de kip en ui.
  6. Laat alles zachtjes doorkoken gedurende 15 minuten. Af en toe roeren.
  7. Wanneer de aardappelen gaar zijn, zijn ook de andere groenten klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *