Ricottataart met appel

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties8 personen
Calorieën376,3 kcalVetten18,20 gram
Koolhydraten45,11 gramEiwitten6,40 gram

Ingredienten

  • - 250 gram ricotta
  • - 135 gram ongezouten boter
  • - 220 gram kristalsuiker
  • - 150 gram bloem
  • - 3 eieren
  • - 1 eetlepel citroensap
  • - 16 gram bakpoeder
  • - 1 snuifje zout
  • - 2 appelen

Werkwijze

  1. Klop de boter zacht en romig in een grote kom.
  2. Voeg de suiker toe en klop door.
  3. Voeg nu de eieren, één voor één toe tot alles is opgenomen.
  4. Voeg achtereenvolgens de bloem toe, daarna het zout, de ricotta en het citroensap.
  5. Meng alles heel er goed.
  6. Schil de appelen en rasp ze fijn.
  7. Meng de appel door het beslag.
  8. Vet en bebloem een bakvorm en stort hierin het deeg.
  9. Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *