Rijkelijk gevulde cake

Recept details

Bereidingstijd90 minuten Porties8 personen
Calorieën158,5 kcalVetten1,72 gram
Koolhydraten30,99 gramEiwitten4,76 gram

Ingredienten

  • – 200 gram appelen
  • – 200 gram bananen
  • – sap van een citroen
  • – 1 theelepel kaneel
  • – 3 eieren
  • – 100 gram witte basterdsuiker
  • – 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • – 200 gram magere platte kaas
  • – 25 gram maïzena

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de cakevorm in.
  2. Schil de appel en snij de appel en de bananen in fijne plakjes.
  3. Meng het fruit met de kaneel en het citroensap.
  4. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met de helft van de basterdsuiker.
  5. Klop de eierdooiers met de andere helft van de basterdsuiker en de platte kaas tot een schuimige massa.
  6. Voeg daarna ook de maïzena en het bakmeel hier aan toe.
  7. Spatel nu de 2 mengsels door elkaar en voeg daarna ook het fruit toe.
  8. Schep alles in de cakevorm en zet het in het midden van de oven voor ongeveer 1 uur tot de cake gaar en goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *