Rijsttaart met rabarbercoulis

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties18 personen
Calorieën235,0 kcalVetten8,53 gram
Koolhydraten31,47 gramEiwitten7,17 gram

Ingredienten

Voor het deeg:
  • 80 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 1 ei
Voor de vulling:
  • 1 kg rabarber schoongemaakt
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 800 gram magere platte kaas
  • 800 gram rijstpap kant en klaar
  • 100 ml citroensap
  • 1 eetlepel maïzena
  • Rode voedingskleurstof

Werkwijze

  1. Kneed voor het deeg de suiker, boter, bloem, ei en een snuifje zout toe een samenhangend deeg.
  2. Wikkel het in folie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit over een ingevette bakplaat. Zorg dat het overal even dik is.
  4. Maak de rabarber schoon, schillen en draden verwijderen en snij in stukken.
  5. Meng 50 gram suiker en 100 ml water en breng aan de kook.
  6. Laat alles zachtjes koken tot de rabarber zo goed als gaar is.
  7. Splits de eieren en roer de eidooiers door de platte kaas, rijstpap, citroensap, de rest van de suiker en de maïzena door elkaar
  8. Klop de eiwitten stijf en spatel dit erdoor.
  9. Strijk de massa over de taartbodem en bak de koek gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  10. Giet de rabarberstukjes af en meng met wat rode voedingsvloeistof tot het een mooie rode kleur krijgt.
  11. Giet de rabarbergelei over de taart, laat even afkoelen en snij daarna in stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *