Rijsttaart op grootmoeders wijze

Recept details

Bereidingstijd65 minuten Porties12 personen
Calorieën234,3 kcalVetten8,09 gram
Koolhydraten34,18 gramEiwitten6,41 gram

Ingredienten

  • – 250 gram dessertrijst
  • – 1,5 liter halvolle melk
  • – 2 zakjes vanillesuiker
  • – 100 gram kristalsuiker
  • – 75 gram margarine
  • – 6 eiwitten
  • – 4 eierdooiers

Werkwijze

  1. Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook.
  2. Voeg de rijst toe en meng goed. Breng terug aan de kook en laat dan 30 tot 40 minuten op een zacht vuurtje garen. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  3. Voeg de kristalsuiker toe en roer goed en laat even afkoelen.
  4. Meng de margarine eronder door.
  5. Voeg de eidooiers toe en daarna de opgeklopte eiwitten onder de rijst.
  6. Giet in een beboterde bakvorm en plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *