Rode bieten – venkel salade

Recept details

Bereidingstijd35 minuten Porties4 personen
Calorieën49,8 kcalVetten0,01 gram
Koolhydraten9,62 gramEiwitten2,83 gram

Ingredienten

  • 350 gram gekookte rode bietjes
  • 150 gram venkelknol
  • 2 zure appels
  • 1 kleine ui

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels platte kaas
  • 10 sprietjes bieslook

Werkwijze

  1. Rasp de bieten. Draag eventueel plastiek zakjes rond je handen zodat je geen rode handen krijgt.
  2. Snij de venkel in smalle reepjes en de appel in stukjes.
  3. Snij de ui in kleine stukjes en meng alles in een ruime kom.
  4. Snij de bieslook in kleine stukjes en meng dit met de platte kaas en de wijnazijn.
  5. Laat de dressing in de salade trekken voordat je het serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *