Rundersaté met pindasaus

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën358,5 kcalVetten9,06 gram
Koolhydraten27,54 gramEiwitten45,98 gram

Ingredienten

  • – 750 gram rumsteak
  • – 170 ml ketjap
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 theelepel verse gember
  • – 250 ml ananassap
  • – 250 gram pindakaas
  • – 1 theelepel knoflookpoeder
  • – 1 theelepel uienpoeder
  • – 2 eetlepels zoete chilisaus

Werkwijze

  1. Leg houten prikkers in koud water.
  2. Snij eventueel het overtollige vet van het vlees en snij het vlees in lange repen.
  3. Rijg de repen op de pikkers en leg ze in een ondiepe schaal.
  4. Meng 85 ml ketjap, olijfolie, uitgeperste look en gember door elkaar.
  5. Giet dit over het vlees. Dek de schaal af met plastiekfolie en zet deze gedurende enkele uren in de koelkast. Draai regelmatig het vlees om.
  6. Haal het vlees uit de marinade en grill op de barbecue of in de grillpan.
  7. Meng ondertussen de ananassap, pindakaas, knoflookpoeder, uienpoeder, chilisaus en de rest van de ketjap.
  8. Verwarm dit op een zacht vuurtje tot er een mooi gladde saus komt.
  9. Serveer warm bij de vleesbrochettes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *