Salade van veldsla, pijnboompitten en gepocheerd ei

Recept details

Bereidingstijd35 minuten Porties4 personen
Calorieën398,4 kcalVetten26,64 gram
Koolhydraten27,63 gramEiwitten12,01 gram

Ingredienten

  • – 400 gram veldsla
  • – 60 gram pijnboompitten
  • – 400 gram kerstomaten (rood en/of geel)
  • – 4 eieren
  • – 100 gram rozijnen
  • – 250 gram aardbeien
  • – 2 eetlepels mayonaise
  • – Een scheutje magere melk
  • – Verse kruiden (vb. bieslook, peterselie, dille, salie, …)

Werkwijze

  1. Maak de veldsla schoon.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Meng de mayonaise met de magere melk tot een vloeibaar geheel en meng de verse kruiden er onder.
  4. Was de kerstomaatjes en snij ze in tweeën.
  5. Leg de veldsla op een bord en verdeel hierover de tomaatjes, pijnboompitten en de rozijnen in een cirkel aan de rand van het bord.
  6. Laat ondertussen water met een scheutje azijn aan de kook komen.
  7. Breek het ei in een tas en laat dit in het kokende water glijden. Breng met een lepel het eiwit over de eidooier en laat dit mooi pocheren.
  8. Haal het gare ei uit het water en laat even uitlekken en leg dit in het midden op de sla.
  9. Overgiet de salade met de dressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *