Scampi diabolique

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën339,0 kcalVetten19,96 gram
Koolhydraten10,12 gramEiwitten21,43 gram

Ingredienten

  • – 24 scampi’s
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 1 wortel
  • – 1 ui
  • – 1 teentje knoflook
  • – ½ rode paprika
  • – 200 ml witte wijn
  • – 100 ml water
  • – 1 groentenbouillonblokje
  • – 2 eetlepels ketchup
  • – 2 eetlepels tomatenpuree
  • – 300 ml light opkloproom
  • – 1 chilipeper

Werkwijze

  1. Maak de scampi’s schoon en verwijder het darmkanaal.
  2. Snij de groenten in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie in de wok en bak hierin de scampi’s tot ze lichtroos zijn.
  4. Voeg de fijngesneden groenten bij de scampi’s en laat even kort meebakken.
  5. Blus de wok met het water en de witte wijn.
  6. Voeg het bouillonblokje toe samen met de ketchup, room en tomatenpuree.
  7. Roer alles goed door elkaar en laat de saus inkoken.
  8. Snij ondertussen het chilipepertje dwars door, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes. Voeg dit naar smaak bij de saus.
  9. Laat alles goed warm worden en dien op eventueel op met wat pasta of een stukje brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *