Scampi’s in roze pepersaus

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën406,7 kcalVetten11,60 gram
Koolhydraten38,47 gramEiwitten28,67 gram

Ingredienten

  • – 28 gepelde scampi’s
  • – 200 ml witte wijn
  • – ½ bouillonblokje
  • – 200 ml room
  • – 1 eetlepel roze peperbolletjes
  • – 1 eetlepel ketchup
  • – Citroensap
  • – 400 gram speltpasta
  • – 4 tomaten
  • – ½ rode paprika
  • – 1 ui
  • – 2 eetlepels olijfolie

Werkwijze

  1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.
  2. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
  3. Maak de paprika schoon en snij in blokjes en snij de ui in snippers.
  4. Verwarm met één eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg daarna te paprika toe en laat even garen.
  5. Voeg daarna de witte wijn samen met 200 ml water en het bouillonblokje. Laat even inkoken.
  6. Voeg de room toe samen met de peperbolletjes, ketchup en een scheutje citroensap en warm op.
  7. Verwarm in een andere pan de olijfolie en bak hierin de scampi’s gaar. Voeg ze daarna bij de saus.
  8. Verdeel de pasta over 4 borden met daarop de saus met scampi’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *