Scampi’s in tomatenroomsaus

Recept details

Bereidingstijd25 minuten Porties4 personen
Calorieën272,6 kcalVetten12,51 gram
Koolhydraten6,64 gramEiwitten25,44 gram

Ingredienten

  • – 500 gram rijpe vleestomaten
  • – 500 gram scampi’s, ontpeld
  • – 1 eetlepel wokolie
  • – 1 ui
  • – 3 teentjes knoflook
  • – 3 eetlepels peterselie
  • – 1 eetlepel tomatenpuree
  • – 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • – 200 ml droge, witte wijn
  • – 150 ml room
  • – 1 kippenbouillonblokje light

Werkwijze

  1. Breng in een kom ruim water aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze in het water gedurende een paar seconden. Haal ze daarna ui om ze helemaal te ontpellen en te ontpitten. Snij ze daarin in blokjes.
  2. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  3. Verhit in een wok de wokolie en fruit hierin de ui en de uitgeperste knoflook.
  4. Voeg ook de peterselie toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Roer de Italiaanse kruiden en de tomatenpuree erbij.
  6. Voeg nu de tomatenblokjes toe en roerbak dit gedurende 5 minuten.
  7. Voeg wijn, room en het bouillonblokje toe en breng het mengsel aan de kook.
  8. Voeg de scampi’s toe en verwarm al roerend tot het weer kookt.
  9. Laat de scampi’s nu rustig gaar worden en breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *