Scampi’s in zoetzure saus

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën256,8 kcalVetten4,27 gram
Koolhydraten37,19 gramEiwitten17,63 gram

Ingredienten

  • – 24 scampi’s
  • – 250 gram sojascheuten
  • – 250 gram champignons
  • – 200 gram doperwten
  • – 2 liter gevogeltebouillon

Voor de saus:

  • – 150 ml water
  • – 50 ml witte wijnazijn
  • – sap van 1 sinaasappel
  • – sap van 1 citroen
  • – 90 gram kristalsuiker
  • – 70 gram tomatenpuree
  • – 1 eetlepel maïszetmeel
  • – 2 eetlepels water
  • – 1 theelepel ketchup
  • – 1 eetlepel wokolie

Werkwijze

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Voeg dan het sinaasappelsap, citroensap en de witte wijnazijn aan toe en roer alles goed.
  3. Meng vervolgens de suiker, de ketchup en de tomatenpuree er aan toe.
  4. Los in een kopje de maïszetmeel op in 2 eetlepels water
  5. Voeg dit dan toe aan de saus.
  6. Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit.
  7. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en laat de sojascheuten, champignons en doperwten gedurende 5 minuten meekoken.
  8. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken.
  9. Verhit de wokolie in de wok en voeg de scampi’s toe wanneer de olie heet is.
  10. Wanneer de scampi’s een roze kleur hebben voeg je de groenten toe.
  11. Laat deze even mee opwarmen en voeg dan de saus op het laatst erbij.
  12. Roer alles goed en laat alles goed opwarmen voor je het serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *