Scampi’s met prei

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën225,4 kcalVetten6,80 gram
Koolhydraten7,28 gramEiwitten26,85 gram

Ingredienten

  • – 500 gram scampi’s
  • – 3 visbouillonblokjes
  • – 3 stalen prei
  • – 1 ui
  • – 1 teentje knoflook
  • – 1 koffielepel currypoeder
  • – 4 tomaten
  • – 50 ml cognac
  • – 100 ml light room
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Was de prei grondig en snij in ringen. Snij de ui in snippers en pers de look uit.
  2. Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij in blokjes.
  3. Gooi 2 blokjes visbouillonblokjes in een liter water en breng aan de kook.
  4. Gooi de scampi’s in de bouillon en laat ze gaar pocheren. Giet af en hou warm.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de prei, ui en de look met een verkruimeld visbouillonblokje.
  6. Voeg de scampi’s toe en roer.
  7. Giet de cognac in de pan en flambeer van het vuur en niet onder de dampkap.
  8. Voeg de room en de currypoeder toe en laat eventjes inkoken.
  9. Voeg op het laatst de tomatenblokjes toe en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *