Selderijsoep met appel

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën319,8 kcalVetten15,45 gram
Koolhydraten34,89 gramEiwitten10,39 gram

Ingredienten

  • – 2 granny appelen
  • – 500 gram knolselder
  • – 1 grote aardappel
  • – 600 ml groentebouillon
  • – 125 ml light room
  • – 8 sneetjes casinobrood
  • – 100 gram feta
  • – 2 eetlepels abrikozenjam
  • – 1 theelepel basilicum, gehakt
  • – 1 eiwit, losgeklopt
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Druk de casinobroodjes wat platter met behulp van een deegrol.
  2. Meng de feta, abrikozenjam en de basilicum.
  3. Leg 4 sneetjes naast elkaar en smeer op ieder sneetje wat feta-mengeling.
  4. Bestrijk de andere boterham met eiwit en leg de besmeerde kant op de sneetjes met mengeling. Druk goed aan met de deegrol en zet deze even in de koelkast.
  5. Snij de knolselder en aardappel in stukjes.
  6. Verwarm de olijfolie in een kom en bak hierin de knolselder en aardappel.
  7. Snij de appel ondertussen in blokjes en gooi deze bij de knolselder.
  8. Voeg de bouillon toe en 350 ml water, breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
  9. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
  10. Giet de soep in een kommetje en giet wat light room bij de soep.
  11. Zet een grillpan op het vuur en laat deze heel heet worden.
  12. Bak de sneetjes met feta aan beide kanten mooi bruin en leg deze naast de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *