Sinaas-chocoladecupcakes

Recept details

Bereidingstijd35 minuten Porties12 stuks
Calorieën254,9 kcalVetten14,45 gram
Koolhydraten27,65 gramEiwitten3,48 gram

Ingredienten

  • – 3 eieren
  • – 250 gram boter
  • – 225 gram lichtbruine suiker
  • – 125 ml magere melk
  • – 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • – Sap van ½ sinaasappel
  • – 25 gram cacao

Werkwijze

  1. Klop de eieren los en voeg de boter in stukjes toe samen met de gezeefde suiker.
  2. Meng goed en klop alles luchtig.
  3. Roer de melk en het bakmeel toe en klop romig.
  4. Verdeel het mengsel over 2 kommen.
  5. Meng in de ene kom het sinaasappelsap en in de andere het cacaopoeder.
  6. .Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zoetstof door elkaar.
  7. Bekleed de muffinvorm met papieren vormpjes en vul ze met de 2 verschillende degen.
  8. Bak de cupcakes gedurende 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
  9. Laat ze op een rooster afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *