Sint-Jacobsvruchten in garnalensaus

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën313,3 kcalVetten8,47 gram
Koolhydraten21,67 gramEiwitten31,65 gram

Ingredienten

  • – 24 sint-jacobsvruchten
  • – 150 gram garnalen
  • – 4 plakjes gerookte zalm
  • – 2 tomaten
  • – 125 ml witte wijn
  • – 150 ml room
  • – 1 eetlepel “magere” vetstof
  • – 4 boterhammen

Werkwijze

  1. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
  2. Smelt de vetstof in een pan en bak hierin de Sint-Jakobsvruchten aan beide kanten gaar. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
  3. Maak de pan schoon met de witte wijn en laat even opwarmen.
  4. Voeg de tomaten toe samen met de room en laat goed opwarmen.
  5. Voeg daarna de Sint-Jakobsvruchten toe samen met de garnalen en stukken gerookte zalm.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Rooster de boterhammen en schik ze over 4 borden.
  8. Verdeel de Sint-jacobsvruchten over de borden samen met de saus en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *