Soep van gele paprika

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën213,0 kcalVetten9,56 gram
Koolhydraten18,16 gramEiwitten5,54 gram

Ingredienten

  • – 8 gele paprika’s
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 grote ui
  • – 2 kippenbouillonblokjes
  • – 1 eetlepel magere vetstof
  • – 2 eetlepels tomatenpesto
  • – 100 gram mascarpone
  • – Tijm

Werkwijze

  1. Snij de paprika’s in stukken en verwijder steel en zaadlijsten. Snij in kleinere blokjes.
  2. Snij de ui in stukken en pel de look.
  3. Verwarm de vetstof in een kom en stoof hierin de ui.
  4. Voeg de paprika en de look toe en laat ook even meestoven.
  5. Overgiet de groenten met 1 liter water en voeg 2 kippenbouillonblokjes toe.
  6. Voeg wat tijm toe en laat goed koken.
  7. Mix de soep en voeg de mascarpone en tomatenpesto toe.
  8. Roer goed zodat de kaas kan smelten.
  9. Kruid af met peper en zout en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *