Soep van geroosterde paprika’s en tomaat

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën77,73 kcalVetten4,50 gram
Koolhydraten7,02 gramEiwitten2,49 gram

Ingredienten

  • – 500 gram rijpe tomaten
  • – 3 rode paprika’s
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 4 eetlepels zure room

Werkwijze

  1. Rooster de paprika’s onder de grill of boven het vuur zodat de schil mooi bruin wordt.
  2. Doe de parika’s daarna in een plastiek zak en laat even afkoelen zodat de schil er vanzelf afvalt.
  3. Verwijder de schil van de tomaten en snij de tomaten in blokjes.
  4. Voeg de tomaten samen met de knoflookteentjes en pureer dit tot een gladde massa.
  5. Pel ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  6. Het vocht die uit de paprika’s in gekomen mag bij de tomaten gevoegd worden.
  7. Snij de paprika’s in reepjes.
  8. Kruid de tomatensoep met peper en zout en giet ze door een fijne zeef.
  9. Warm de tomatensoep op samen met de paprikareepjes.
  10. Verdeel de soep over de borden en werk af met een eetlepel zure room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *