Soep van paddenstoelen en kastanjes

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën76,6 kcalVetten0,43 gram
Koolhydraten13,91 gramEiwitten3,29 gram

Ingredienten

  • – 250 gram gemengde paddenstoelen
  • – 50 gram kastanjes (gaar)
  • – 50 gram ongekookte pasta
  • – 1 ui
  • – 1000 ml rundsbouillon
  • – 30 gram bloem
  • – 30 gram magere vetstof
  • – 2 eetlepels gehakte peterselie

Werkwijze

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snij in repen. Snij de ui in kleine blokjes.
  2. Verwarm de vetstof in een kom en fruit hierin de ui.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en laat ze eventjes meestoven.
  4. Voeg de bloem toe en meng goed. Giet daarna de rundsbouillon toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg de kastanjes toe en laat alles 20 minuten koken.
  6. Kook de pasta beetgaar in een ander kommetje met kokend water. Giet af en voeg ze bij de soep.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout. Werk af met wat peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *