Spaghetti Stroganoff

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën742,6 kcalVetten40,57 gram
Koolhydraten58,04 gramEiwitten32,80 gram

Ingredienten

  • – 350 gram speltspaghetti
  • – 500 gram gehakt
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 2 eetlepels vloeiende bloem
  • – 1 theelepel paprikapoeder
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – 50 gram boter
  • – 1 grote ui
  • – 250 gram champignons
  • – 2 eetlepels tomatenpuree
  • – 2 theelepel dijonmosterd
  • – 60 ml witte wijn
  • – 125 ml runderbouillon
  • – 150 ml light room
  • – 3 eetlepels peterselie

Werkwijze

  1. Kook de spaghetti gaar zoals beschreven op de verpakking.
  2. Meng het gehakt samen met de uitgeperste knoflook. Kruid met zout en peper en draai er balletjes van.
  3. Meng de bloem, paprikapoeder en wat versgemalen peper in een diep bord en rol er de gehaktballetjes door.
  4. Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de balletjes goudbruin. Haal ze eruit en laat ze even uitlekken.
  5. Snij de ui in ringen.
  6. Smelt de rest van de boter in de pan en fruit hierin de ui.
  7. Voeg de champignons toe en laat ze gaar worden.
  8. Voeg daarna de tomatenpuree, mosterd, wijn en bouillon erbij en laat dit even aan de kook komen.
  9. Voeg de gehaktballetjes erbij en laat een 5-tal minuten pruttelen. Roer af en toe.
  10. Meng de room erdoor, roer alles en kruid af met peper en zout.
  11. Verdeel de spaghetti over 4 borden en serveer de saus met gehaktballetjes erover.
  12. Werk af met de peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *