Speculooskaastaart

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties12 personen
Calorieën186,8 kcalVetten7,79 gram
Koolhydraten21,36 gramEiwitten6,08 gram

Ingredienten

  • – 1 kruimeldeeg
  • – 3 eieren
  • – 100 gram kristalsuiker
  • – 1 eetlepel bloem
  • – 40 gram speculoos
  • – 2 eetlepels amaretto
  • – 500 gram platte kaas
  • – Slagroom om af te werken

Werkwijze

  1. Vet en bebloem een taartvorm en leg daarin het kruimeldeeg.
  2. Druk de zijkanten goed aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  3. Bak deze blind gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  4. Splits de eieren en klop het eigeel los met de suiker en de bloem.
  5. Maal de speculoos fijn en voeg deze bij het eigeelmengsel.
  6. Voeg de amaretto en de platte kaas toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het deeg.
  8. Schep alles in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak de taart gedurende 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
  10. Laat afkoelen, haal uit de taartvorm en werk af met wat slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *