Stoofpotje met lotte

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën184,3 kcalVetten5,04 gram
Koolhydraten6,45 gramEiwitten21,93 gram

Ingredienten

  • – 500 gram lotte
  • – 2 preistengels
  • – 2 wortelen
  • – 1 sjalot
  • – 75 ml droge witte wijn
  • – 100 ml light room
  • – 1 eetlepel bloem
  • – 2 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Maak de prei, wortel en sjalot schoon.
  2. Snij de wortel en prei in fijne reepjes en het sjalotje in snippers.
  3. Verwarm één eetlepel olijfolie en bak hierin de wortel en prei beetgaar.
  4. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
  5. Snij de visfilet in stukken van 5 bij 5 cm.
  6. Kruid de vis met peper en zout en haal de vis eventjes door de bloem.
  7. Verwarm de andere eetlepel olijfolie en bak deze krokant aan beide zijden.
  8. Voeg het sjalotje toe en laat even meestoven.
  9. Voeg de wijn toe en laat de wijn verdampen.
  10. Doe de room bij de vis, leg het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.
  11. Verdeel de groenten over 4 kommetjes en leg daarop een stuk vis en werk af met een beetje saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *