Stoofvlees met Luikse siroop

Recept details

Bereidingstijd3 uur Porties4 personen
Calorieën417,3 kcalVetten7,06 gram
Koolhydraten13,60 gramEiwitten59,47 gram

Ingredienten

  • – 1 kg runderstoofvlees
  • – 2 eetlepels magere bakstof
  • – 3 stengels bleekselder
  • – 3 wortelen
  • – 2 uien
  • – 2 flesjes licht bruin bier
  • – 2 eetlepels vloeiende bloem
  • – 2 flesjes donker bier
  • – 2 eetlepels luikse siroop
  • – 3 blaadjes laurier

Werkwijze

  1. Smelt één eetlepel bakstof in een kom en bak hierin het rundsvlees langs alle kanten mooi bruin. Haal het vlees terug uit de kom.
  2. Voeg de andere eetlepel bakstof toe en bak hierin de uien gedurende enkele minuten.
  3. Doe het vlees bij de uien en meng dit met de bloem en roer alles goed door elkaar zodat alle vlees bedekt is met bloem.
  4. Giet het bier over het vlees en roer goed zodat er niets meer aan de bodem blijft kleven. Voeg de laurier toe en kruid met peper en zout.
  5. Laat alles nu koken en daarna 60 minuten pruttelen op een laag vuurtje met deksel op de kom. Blijf af en toe roeren. Voeg water toe indien de saus te dik wordt.
  6. Maak de selder en wortel schoon en snij in grote stukken en voeg dit bij het vlees.
  7. Laat alles nu verder pruttelen zonder deksel gedurende 30 minuten. Blijven roeren.
  8. Voeg tot slot de Luikse siroop toe en roer tot alles gesmolten is.
  9. Indien het vlees na 90 minuten nog niet superzacht is, laat je het nog even verder garen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *