Stoofvleesschotel met rode kool uit de oven

Recept details

Bereidingstijd150 minuten Porties4 personen
Calorieën560,1 kcalVetten14,77 gram
Koolhydraten41,38 gramEiwitten55,24 gram

Ingredienten

  • – 750 gram rauw stoofvlees
  • – 2 uien
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 1 fles donker bier
  • – 500 gram rode kool uit glas
  • – 750 gram aardappelen
  • – 1 dl magere of halfvolle melk
  • – 2 appels
  • – 50 gram gemalen kaas
  • – 1 eetlepel paneermeel

Werkwijze

  1. Snipper de ui. en laat die fruiten in de warme olijfolie in een grote kom.
  2. Voeg de blokjes stoofvlees toe en bak ze even aan.
  3. Voeg het flesje bier toe samen met een klein beetje water.
  4. Laat het vlees gedurende 1.30 uur op een laag vuurtje garen met gesloten deksel.
  5. Roer af en toe! Wanneer je merkt dat het vocht bijna is verdwenen en het vlees nog niet gaar is, voeg dat wat water toe.
  6. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar.
  7. Stamp ze fijn en voeg de melk toe. Maak er een gladde puree van en kruid af
  8. Kruid ook het vlees met peper en zout en leg het onderaan in een ovenschotel.
  9. Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes.
  10. Leg de rode kool met daarop de schijfjes appel op het vlees, dek af met de puree.
  11. Meng de paneermeel samen met de gemalen kaas en strooi het over het gerecht.
  12. Zet de schaal in de oven tot er een mooi korstje is ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *