Strudel met pompoen, kip en abrikoos

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën498,8 kcalVetten26,80 gram
Koolhydraten36,03 gramEiwitten26,50 gram

Ingredienten

  • - 400 gram pompoen
  • - 300 gram kipfilet
  • - 1 eetlepel olijfolie
  • - 1 ui
  • - 1/2 koffielepel koriander
  • - 50 gram gedroogde abrikozen
  • - 1 bladerdeeg
  • - 1 ei
  • - 50 gram amandelschaafsel

Werkwijze

  1. Schil de pompoen en snij in stukken.
  2. Maak de kipfilet schoon en snij ook in stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en het uitgeperste knoflookteentje.
  4. Voeg de pompoen en de kipfilet bij de ui en roer. Laat alles beetgaar worden.
  5. Kruid met de koriander en voeg de abrikozen toe.
  6. Voeg de koriander  Zeef de bloem en het zout in een kom.
  7. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  8. Leg de bladerdeeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en verdeel de vulling in het midden van het deeg.
  9. Plooi de bladerdeeg dicht en draai om zodat de naad naar beneden wijst.
  10. Klop het ei los met wat water en strijk de bladerdeeg in met het eimengsel.
  11. Strooi er de amandelschaafsel op en plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *