Suikervrije broodpudding met appel en abrikozen

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties10 personen
Calorieën193,8 kcalVetten8,09 gram
Koolhydraten31,47 gramEiwitten6,05 gram

Ingredienten

  • – 250 gram oud brood
  • – 3 sneden peperkoek zonder suiker
  • – 3 eieren
  • – 500 ml halfvolle melk
  • – 2 eetlepels vanillepuddingpoeder
  • – 60 gram tagatesse
  • – ½ koffielepel gemalen kaneel
  • – 4 appelen
  • – 150 gram gedroogde abrikozen

Werkwijze

  1. Snij het brood in kleine stukken en laat weken in de melk samen met de stukken peperkoek.
  2. Meng in een kom de eieren, de vanillepuddingpoeder, de tagatesse en het kaneel.
  3. Roer dit door het brood.
  4. Mix eventueel alles fijn.
  5. Schil de appelen en snij de appelen in blokjes, net zoals de abrikozen.
  6. Meng alles door het broodmengsel.
  7. Beboter en bebloem een taartvorm en stort alles in de vorm.
  8. Plaats de broodpudding in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 40 tot 50 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *