Uien-champignontaart

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën395,2 kcalVetten24,33 gram
Koolhydraten25,29 gramEiwitten17,30 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg
  • – 1 beschuit
  • – 4 eieren
  • – 500 gram champignons
  • – 350 gram uien
  • – 2 tomaten
  • – 125 gram roomkaas light
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een ovenschotel, smeer het in en bebloem het.
  3. Leg het bladerdeeg op de bodem, druk goed aan. Maak met je vork wat gaatjes in de bodem en laat even rusten.
  4. Snij de uien in grote ringen en de champignons in vieren.
  5. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de uien en champignons gedurende 5 minuten.
  6. Vermeng de roomkaas bij de groenten en kruid eventueel af met peper en zout.
  7. Verkruimel de beschuit en verspreid het over de bodem van de taart.
  8. Giet daarop het ui-champignon-kaas-mengsel en verdeel het gelijkmatig in de ovenschotel.
  9. Klop de 4 eieren los en giet deze voorzichtig over de taart.
  10. Snij de tomaat in plakjes, verwijder eventueel de pitten en verdeel ze op de eieren.
  11. Zet de ovenschotel in het midden van de oven en bak de taart gedurende 30 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *