Uienpizza met ansjovis

Recept details

Bereidingstijd50 minuten Porties4 personen
Calorieën428,7 kcalVetten25,57 gram
Koolhydraten29,65 gramEiwitten19,40 gram

Ingredienten

  • – 3 takjes tijm
  • – 3 eetlepel olijfolie
  • – 1 kg uien
  • – 1 pak pizzadeeg van ongeveer 200 gram of 2 kant en klare pizza’s
  • – 300 gram tomatensaus
  • – 100 gram ansjovis
  • – eventueel wat olijven

Werkwijze

  1. Bereid een paar uur voordien de uien.
  2. Snij de uien in fijne ringen.
  3. Verhit in een pan de eetlepels olijfolie en voeg de uien en de tijm toe.
  4. Laat de uien mooi zacht worden gedurende 1 uur.
  5. Roer af en toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat afkoelen en staan.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Maak het pizzadeeg en leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  9. Leg wat tomatensaus op de bodem van de pizza en verdeel daarop het uienmengsel.
  10. Verdeel de ansjovis over de pizza.
  11. Eventueel kun je ook de pizza versieren met olijven.
  12. Zet de pizza in het midden van de oven en laat gedurende 15 minuten gaar worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *