Uiensoep met kaaskrokantje

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën141,1 kcalVetten8,63 gram
Koolhydraten1,93 gramEiwitten13,90 gram

Ingredienten

  • – 500 gram uienringen
  • – 1 eetlepel vetstof
  • – 1,5 liter kippenbouillon
  • – 150 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Snij de uien in fijne ringen.
  2. Smelt de boter in een pan tot hij lichtbruin is.
  3. Voeg de uien toe en roer goed en bak de uien tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg 1 eetlepel kippenbouillon toe en roer het aanbaksel van de pan los.
  5. Stort alles in een kom en voeg de rest van de kippenbouillon toe.
  6. Laat aan de kook komen en zet daarna de kom voor een half uur op een klein vuurtje.
  7. Werk af met peper en zout.
  8. Leg op een bakplaat bedekt met bakpapier een paar hoopjes gemalen light kaas.
  9. Plaats de ovenschaal onder de grill in de oven gedurende 5 minuten. Dien het kaaskorstje mee met de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *