Laat in een grote kom 3 liter water aan de kook komen samen de ui, wortel, knoflookteentje, laurierbladen en de runderbouillonblokjes.
Snij het varkensvlees in blokjes en draai balletjes van het gehakt.
Wanneer de bouillon kookt voeg je het varkensvlees en de balletjes erbij.
Je laat alles aan de kook komen en zet dan alles gedurende 1.30 uur op een laag vuurtje te pruttelen. Roer af en toe.
Laat de champignons uit blik uitlekken of maak de verse champignons schoon. Snij ze in plakjes en kook ze in water met wat citroen.
Wanneer het vlees gaar is dan haal je het vlees en het gehakt uit de bouillon. Je verwijdert de ui, wortel, laurierblaadjes en het knoflookteentje en zet de bouillon aan de kant.
Smelt de boter in een kom en voeg de bloem toe.
Voeg telkens een pollepel bouillon toe en roer goed door elkaar.
Wanneer je een dikke maar gladde roux bekomt, giet je de tomatenpassata erbij en meng je alles terug goed.
Voeg nu nog bouillon toe zodat je een gladde saus bekomt.
Meng er enkele druppels worcestersaus toe met daarbij nog het vlees, gehaktballetjes en champignons.
Deze site maakt gebruik van cookies om de surfervaring te optimaliseren en aangenamer te maken. Door deze website te gebruiken stemt u in met onze privacy disclaimer ern ons cookiebeleid.