Varkenshaasmedaillon op de barbecue

Recept details

Bereidingstijd20 minuten Porties4 personen
Calorieën143,3 kcalVetten5,84 gram
Koolhydraten2,12 gramEiwitten22,14 gram

Ingredienten

  • – 4 stukken varkenshaas van 5 cm breed
  • – 8 schelletjes spek
  • – ketjap manis

Werkwijze

  1. Snij de stukjes varkenshaas in het midden in tot ongeveer 3/4 diep.
  2. Klap de varkenshaas open en u krijgt een grote medaillon die net zo hoog is als een lapje spek.
  3. Gebruik 2 plakjes spek per medaillon om in te rollen en vast te zetten met tandenstokers.
  4. Smeer het vlees in met de ketjap manis of een marinade naar keuze.
  5. Laat dit ongeveer 1 uur intrekken.
  6. Verwarm de kolen op de barbecue en bak hierop de medaillons. Draai ze na 2 minuten om zodat de andere kant ook bakt en u een mooi kruis krijgt op het vlees.
  7. Serveer hierbij een lekkere frisse salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *