Vis met kruidenkorst op een bedje van selder

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën194,1 kcalVetten6,01 gram
Koolhydraten13,63 gramEiwitten20,45 gram

Ingredienten

  • – 400 gram kabeljauw
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – 1 eetlepel grove mosterd
  • – 50 gram paneermeel
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 2 tomaten
  • – 800 gram selder

Werkwijze

  1. Schil de selder en snij deze in repen van 5 cm.
  2. Kook de selder gaar in water. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de vis zodat hij mooi bruin en krokant word.
  4. Neem een ovenschaal en leg onderaan de selder in een lange rij.
  5. Leg op de selder de vis en smeer deze in met de grove mosterd.
  6. Kruid af met peper en zout.
  7. Snij de tomaat in dunne plakken en leg deze bovenop de vis.
  8. Meng de paneermeel met 1 eetlepel olijfolie en de 2 uitgeperste knoflook.
  9. Strooi dit mengsel bovenop de tomaten en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 170°C, gedurende 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *