Vis uit de oven met tomaten en champignons

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën362,4 kcalVetten20,75 gram
Koolhydraten7,48 gramEiwitten33,58 gram

Ingredienten

  • – 500 gram vis naar keuze (hier zalm)
  • – 250 gram grote champignons
  • – 4 tomaten
  • – sap van ½ citroen
  • – 50 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Maak de champignons schoon en snij er in vieren. Verspreid er eventueel wat citroensap overheen om de kleur te bewaren.
  2. Snij de tomaten in blokjes en verwijder eventueel de pitjes.
  3. Grill de vis even voor onder een grill gedurende 5 à 10 minuten.
  4. Kruid de vis met peper en zout.
  5. Leg de vis in een vuurvaste schotel en bedek met de champignons en de tomaten.
  6. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten.
  7. Haal de schotel eruit, verwijder het aluminiumfolie en strooi de gemalen kaas over de groentjes.
  8. Laat de schotel nog even gratineren tot de kaas gesmolten is en de vis gaar is.
  9. Verdeel de vis over de 4 borden met daaronder de champignons, tomaten en de fijne boontjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *