Vislasagne

Recept details

Bereidingstijd75 minuten Porties8 personen
Calorieën498,1 kcalVetten25,22 gram
Koolhydraten21,40 gramEiwitten36,11 gram

Ingredienten

  • – 250 gram lasagnevellen
  • – 125 gram boter
  • – 1 prei
  • – 85 gram vloeiende bloem
  • – 500 ml magere melk
  • – 500 ml droge witte wijn
  • – 125 gram gemalen cheddar
  • – 125 ml light room
  • – 50 gram Parmezaanse kaas
  • – 1 kg vis (witte vis, zalm, surimikrab, garnalen, …)

Werkwijze

  1. Snij de vis in blokjes en de prei in ringen.
  2. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de prei. Voeg bloem toe en roer even.
  3. Voeg de wijn en de melk geleidelijk toe. Breng het geheel aan de kook, onder voortdurend roeren en zorg ervoor dat de saus goed gebonden is. Is hij te dik, voeg nog wat extra melk toe.
  4. Neem de pan van het vuur en roer de cheddar erdoor. Voeg de room toe en bren de saus op smaak met peper en zout.
  5. Bekleed de bodem van een ingevette schaal en leg hierop lasagnevellen. Verdeel over de vellen wat witte vis, zalm, surimi en garnalen en overgiet met wat saus.
  6. Leg opnieuw lasagnevellen daarop met daarop vis en tenslotte saus. Werk zo verder tot de schaal vol is.
  7. Verdeel bovenop de schotel de Parmezaanse kaas en zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *