Vogelnestje in tomatensaus

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën292,3 kcalVetten20,02 gram
Koolhydraten4,61 gramEiwitten23,28 gram

Ingredienten

  • – 4 eieren
  • – 250 gram champignons uit blik
  • – 800 gram gehakt
  • – Wat bloem
  • – 25 gram boter
  • – 25 gram vloeiende bloem
  • – 500 ml vleesbouillon
  • – 2 eetlepels tomatenpuree

Werkwijze

  1. Kook de eieren hard en laat even afkoelen.
  2. Pel de eieren en breng het gehakt rond het eitje zodat het ei ingenesteld zit in het gehakt.
  3. Wentel de gehaktbollen door wat bloem.
  4. Bak dit in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15 minuten.
  5. Smelt ondertussen de boter en voeg dan de bloem bij.
  6. Voeg de vleesbouillon erbij en maak er een gladde saus van.
  7. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit goed.
  8. Voeg de champignons toe en kruid af met peper en zout.
  9. Snij de gehaktbal door, leg het op een bord en verdeel er wat saus over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *