Witlofgratin met garnalen

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën197,3 kcalVetten12,97 gram
Koolhydraten5,93 gramEiwitten14,13 gram

Ingredienten

  • – 8 stronkjes witloof
  • – 200 gram grijze garnalen
  • – 1 knorr bouillonketeltjes
  • – 100 ml light room
  • – 2 eierdooiers
  • – 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • – 1 eetlepel paneermeel
  • – Wat citroensap
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Maak de witloof schoon en verwijder de harde kern.
  2. Snij de witloof in stukjes en stoof ze aan in de olijfolie.
  3. Giet het meeste vocht af maar laat wel vocht over.
  4. Voeg het bouillonketeltje toe.
  5. Blijf roeren tot het keteltje helemaal vloeibaar is en voeg dan de room toe.
  6. Laat het 1 minuut doorkoken.
  7. Kruid af met peper en zet van het vuur.
  8. Voeg nu de eierdooiers toe en de garnalen en roer alles goed tot een mooie massa.
  9. Breng op smaak met citroensap.
  10. Meng de paneermeel met de Parmezaanse kaas.
  11. Giet het witloofmengsel in een ingevette ovenschotel en bestrooi het geheel met het mengsel van paneermeel en kaas.
  12. Plaats het onder een voorverwarmde grill tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  13. Serveer hierbij een stukje vis en aardappelpuree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *