Zalmfilet met krieltjes en sjalotjes uit de oven

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën469,7 kcalVetten29,12 gram
Koolhydraten29,08 gramEiwitten23,93 gram

Ingredienten

  • – 4 stukken zalm
  • – 1 citroen
  • – 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • – 200 ml light kookroom
  • – 2 knoflookteentjes
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 500 gram krieltjes
  • – 250 gram sjalotjes

Werkwijze

  1. Was de krieltjes en droog ze af.
  2. Pel de sjalotjes en snij in tweeën.
  3. Meng deze in een kom door elkaar met de olijfolie.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hierop de aardappelen en sjalotjes. Kruid met wat zout.
  5. Plaats deze bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten.
  6. Meng de light room met het citroensap en de citroenrasp, knoflook en de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg de zalm in een ovenschaal en giet de saus erover.
  8. Zet dit ook in de oven en laat alles nog 10 minuten verder garen.
  9. Haal de ovenschaal met de zalm uit de oven en verdeel rond de zalm de krieltjes en de sjalotjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *