Zalmsaté met gember-limoen mayonaise

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën396,4 kcalVetten29,39 gram
Koolhydraten8,32 gramEiwitten24,26 gram

Ingredienten

  • – 500 gram zalmfilet
  • – 250 gram mayonaise
  • – 75 gram yoghurt
  • – 1 theelepel verse gember
  • – 1 theelepel limoenschil
  • – 2 theelepels limoensap

Werkwijze

  1. Verwijder eventueel het vel en de graten van de zalm en wikkel hem in plastiekfolie en plaats deze ongeveer 1 uur in de diepvriezer.
  2. Leg houten prikkers in koud water.
  3. Roer de mayonaise in een kom samen met de yoghurt, gember, limoenschil en –sap en meng tot een mooie gladde saus.
  4. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Laat de mayonaise zeker 1 uur afkoelen in de koelkast.
  6. Haal de zalm uit de folie en snij dunne repen zalm van ongeveer 2 cm breed.
  7. Rijg deze losjes aan de prikkers.
  8. Grill ze op de barbecue of in de grillpan tot ze mooi gaar zijn.
  9. Dien op met de koude saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *