Zomerfruittaart

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties8 personen
Calorieën311,9 kcalVetten5,96 gram
Koolhydraten31,43 gramEiwitten5,57 gram

Ingredienten

  • – 1 zanddeeg
  • – 500 ml magere melk
  • – 1 vanillestokje
  • – 3 eieren
  • – 75 gram kristalsuiker
  • – 65 gram bloem
  • – 650 gram zomervruchten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed de taartvorm met de zanddeeg. Leg daarop bakpapier en gedroogde bonen en bak blind gedurende 15 minuten. Laat afkoelen.
  3. Breng de melk aan de kook en leg hierin een open vanillestokje.
  4. Klop 1 ei en 2 eigelen met de kristalsuiker.
  5. Blijf roeren en voeg langzaam de bloem toe.
  6. Voeg daarna de melk rustig toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Zet dit op een vuurtje tot de pudding mooi dik is. Laat afkoelen maar roer af en toe.
  8. Giet de pudding nu in de zanddeeg en werk af met het zomerfruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *