Zomersoep

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën178,9 kcalVetten8,52 gram
Koolhydraten16,07 gramEiwitten8,95 gram

Ingredienten

  • – 1 bosje pijpajuintjes
  • – 200 gram diepvrieserwten
  • – 1 bosje waterkers
  • – 1 bosje munt
  • – 3 courgettes
  • – 1 liter groentebouillon
  • – 250 gram Griekse yoghurt
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Snij de pijpajuintjes en courgette in stukken.
  2. Verwarm de olijfolie en stoof hierin de pijpajuintjes en de courgette gedurende 5 minuten.
  3. Voeg de bouillon toe samen met de erwten en laat gedurende 10 minuten koken.
  4. Voeg daarna de munt en waterkers toe en mix de soep.
  5. Voeg 2 eetlepels Griekse yoghurt toe en mix de soep nogmaals.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen en werk af met de Griekse yoghurt.
  8. Deze soep kan zowel koud als warm gedronken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *